Lavendel in je Eigen Tuin: Een Stukje Frankrijk in Nederland

Lavendel in je Eigen Tuin: Een Stukje Frankrijk in Nederland

Er is iets magisch aan het kweken van lavendel in je eigen tuin. Deze prachtige paarse bloemen voegen niet alleen kleur en geur toe, maar brengen ook een stukje Provence naar je eigen achtertuin.

In Frankrijk, met name in de Provence, strekt lavendel zich uit over glooiende heuvels en velden, waar het groeit in overvloed dankzij het warme klimaat en de kalkrijke grond. Franse lavendel (Lavandula angustifolia) staat bekend om zijn intensieve geur en etherische olie van hoge kwaliteit, perfect voor parfum en aromatherapie. De Franse lavendelvelden bloeien meestal van juni tot augustus, en trekken jaarlijks duizenden toeristen die komen genieten van het adembenemende uitzicht en de heerlijke geur.

Nederlandse lavendel daarentegen, hoewel net zo mooi, heeft te maken met een ander klimaat en grondsoort. De zomers zijn koeler en natter, wat betekent dat lavendel hier iets anders groeit. Lavendel in Nederland, vaak dezelfde soort Lavandula angustifolia, gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige plekken, maar vereist soms extra zorg om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Het helpt om lavendel te planten op verhoogde bedden of in potten om de drainage te verbeteren.

Toch, met de juiste zorg en aandacht, kun je zelfs in Nederland genieten van weelderige lavendelstruiken die niet alleen je tuin verfraaien, maar ook bijen en vlinders aantrekken. Dus waarom zou je niet een stukje Provence in je eigen achtertuin creëren? Plant lavendel, geniet van de rustgevende geur, en droom weg bij de gedachte aan de zonnige, paarse velden van Frankrijk.

Zurück zum Blog