5 leuke weetjes over lavendel:

5 leuke weetjes over lavendel:

  1. Lavendel tegen ongedierte: Lavendel staat niet alleen bekend om zijn rustgevende geur, maar ook om zijn vermogen om motten op afstand te houden. Het is als een natuurlijk parfum dat kledingmotten een beetje afschrikt.

 

  1. Lavendel in de keuken: Lavendel is niet alleen geschikt voor badkamergeuren; het heeft ook zijn weg gevonden naar de keuken. Sommige gedurfde koks experimenteren met lavendel in culinaire creaties, van lavendel-ijs tot lavendelkoekjes. Het voegt een vleugje floraliteit toe aan traditionele gerechten - voor de fijnproever met een voorliefde voor bloemen!

 

  1. De oorsprong van de naam: De naam "lavendel" is afgeleid van het Latijnse woord "lavare," wat "wassen" betekent. De Romeinen gebruikten lavendel vaak in hun baden om zich te verfrissen. Dus, als je lavendel gebruikt, doe je eigenlijk een klein beetje aan Romeinse traditie!

  

  1. Lavendel als slaapmutsje: Lavendel wordt al eeuwenlang geassocieerd met ontspanning en slaap. Zo zeggen sommige studies dat de geur van lavendel kan helpen om de slaap te bevorderen.

 

  1. Lavendel, de bijenvriend: Lavendel wordt al eeuwenlang geassocieerd met ontspanning en slaap. Zo zeggen sommige studies dat de geur van lavendel kan helpen om de slaap te bevorderen.
Terug naar blog